donderdag 28 april 2022

Clearwater, Tampa en Tampa Bay Lightning deel 2

Aangezien Peter, Pieter en Nomi om 17.00 uur naar het hotel zouden komen, hadden we geen tijd om uitgebreid te eten. Aan de overkant zit een bbq tentje dus voor iedereen maar broodje pulled pork gehaald wat we op de kamer opaten. Goed 17.00 uur stonden ze inderdaad voor de deur en we reden met 2 auto's naar het stadion. Peter heeft ook een minivan dus konden we samen rijden. Dat was maar goed ook want parkeren kost maar liefst 20 dollar, wat normaal 2 dollar per uur kost. Het stadion zou om 18.00 uur open gaan dus we wilden op tijd er zijn. Je wilt zo'n event wel vanaf het begin meemaken. Het was druk onderweg maar we kwamen mooi op tijd aan. 


Voor het stadion stonden al duizenden mensen en er werd afgeteld om het stadion in te gaan. Iedereen werd middels detectie poortjes gecontroleerd. Daarnaast was er een aparte rij voor mensen met een tas. Ton had zijn videocamera bij zich maar deze mocht helaas niet mee naar binnen. Hij kon de camera beneden in een locker doen en deze binnen een half uur na de wedstrijd weer ophalen. Balen maar het was niet anders. Gelukkig heb ik met de telefoon en fotocamera ook wat filmpjes kunnen maken.







Bij binnenkomst hebben we eerst beneden nog even gekeken, De beide teams waren aan het inspelen. Wij hadden kaartjes voor sectie 321, helemaal bovenin. We moesten met de roltrap naar de bovenste ring, heel hoog dus. De wedstrijd begon met het voorstellen van de spelers op het scherm en de scheidsrechters en even na 19.00 uur kwamen de spelers weer op het ijs en klonk het volkslied. Iedereen ging staan en op het groot scherm konden we alles bijhouden. Super gaaf.









Tampa Bay scoorde al snel de 1-0 maar het werd net zo snel weer 1-1. Uiteindelijk won Tampa Bay Lightning met 4-1. Dit was gunstig voor ze want dan spelen ze in de play offs schijnbaar tegen lager geĆ«indigde teams. Eerlijk zeggen, ik heb geen enkel verstand van ijshockey. De wedstrijd duurde 3x 20 minuten, zuivere speeltijd. Uiteindelijk duurde het dus bijna 3 uur. Na de wedstrijd werd nog de man of the match bekend gemaakt en dat was Stamkos die zijn 100ste goal had gemaakt. 














Na de wedstrijd liepen we terug naar de parkeergarage en bracht Peter ons weer terug naar het hotel. Het was een super avond en geweldig om een keer mee te mogen maken. Peter, Pieter. Joost en Bart willen evt nog naar de play offs als de kaartjes niet te duur zijn. Op dit moment zijn de datums nog niet precies bekend. Bij aankomst in het hotel gingen we moe maar heel voldaan slapen. Morgen dagje Busch Gardens.

 






1 opmerking:

  1. gaaf hoor! gr en nog een fijne vakantie verder. Gr Robert

    BeantwoordenVerwijderen

14/15 mei Dolphin mall en terug naar huis

 Vanmorgen al op tijd uit bed want we gaan helaas weer naar huis. Op zich ook wel weer fijn om thuis te zijn, iedereen weer te zien maar eig...