vrijdag 29 april 2022

Een dag in het paradijs

 Om 7.15 uur zaten we vanmorgen al in de auto. Vandaag hadden we gereserveerd in Discovery Cove, een van de parken van Seaworld. Discovery Cove is een park waar maar een bepaald aantal mensen binnen mogen en daarom moet je ook reserveren. Het is een all-inclusive park dus we hoeven niets mee te nemen, zelfs geen handdoeken en zonnebrand middel. Het park ging om 8.00 uur open en we waren dan ook iet voor 8 in het park. Eerst moesten we inchecken en kregen we een pasje waar we de hele dag gratis eten en drinken konden halen. Ook spraken we een tijd af voor het zwemmen met dolfijnen. We zouden om 12.05 uur aan de beurt zijn. 8 Van onze groep van 14 zouden dit gaan doen. Eenmaal binnen gingen we eerst ontbijten. Normaal is dit schijnbaar in buffetvorm maar door corona werd het allemaal voor je opgeschept. Er was van alles en het was ook nog lekker. 



We gingen op zoek naar een bedje onder een parasol en installeerden ons. Tijdens het zwemmen in de diverse lagunes moet je wel een zwemvest of wetsuite aan en ook kon je een snorkelset meenemen. Nadat we allemaal goed waren ingesmeerd en een beetje als Olof rondliepen gingen we naar het water waar je kon zwemmen tussen de roggen. Ik ben niet zo van het snorkelen maar ik zag toch wel enige flinke roggen rondzwemmen. De rest vermaakte zich prima met het onder water kijken.









Vervolgens liepen we naar de lazy river. Dit is een soort van rivier zodanig nagebootst dat je je echt in de tropen waant. Zo mooi gemaakt. Er zijn stroomversnellingen, ondiepe en diepe stukken, watervallen etc. Erg mooi en heerlijk water om in rond te dobberen. 






Degenen die met dolfijnen gingen zwemmen moesten zich om 12.00 uur melden bij de Starfish cabana's. Hier kregen ze een voorlichting over het zwemmen met de dolfijnen, wat wel en wat zeker niet mocht. Het duurde een tijd voor ze begonnen want er was een groep veel te laat. Uiteindelijk mochten ze toch mee naar het water waar de dolfijnen al aan het zwemmen waren. De groep bestaande uit Danielle, Sander, Bram, Anne, Bart, Joost, Anne en Maartje zaten allemaal bij elkaar met nog 2 andere vrouwtjes uit Calafornië. De dolfijn waar hun mee zouden zwemmen heet Aïka, een Hawaïaanse naam. Een mannetje van 15 jaar. Eerst kwam de dolfijn iedereen begroeten en mochten ze hem aanraken. Ook werden er foto's gemaakt per persoon vanuit het park. Deze worden voor grof geld verkocht. Voor ons, als toeschouwer, werd het niet makkelijk gemaakt om mooie foto's te maken. Sommige foto's zijn toch wel goed gelukt. Op het laatst mocht iedereen een klein stukje zwemmen met Aïka. Ik weet niet of de dolfijnen het wel zo leuk vinden. Ze krijgen wel steeds een beloning maar toch. Maar goed, voor de jongens en de rest was het wel een mooie ervaring. 













Na het zwemmen liepen we naar het restaurant om te gaan lunchen. Er waren genoeg keuzemogelijkheden en ik koos voor broodje pulled pork met frites. Daarbij aardappelsalade en als toetje cheesecake met aardbeien. Ton nam zalm. Ik vond het erg lekker maar we zaten er goed vol van. Amerikanen kennen over het algemeen alleen maar grote porties.








In de middag nog wat rond gelopen door het park en nogmaals rondgedobbert in de lazy river. Je waant je hier echt in het paradijs. 2x per dag is er ook een flamingo parade. Ze lopen dan een rondje door het park. Her en der staan ze ook met bepaalde dieren om uitleg te geven en vragen te beantwoorden. 





Om 17.00 uur ging het park dicht dus gingen we douchen en aankleden. Overal is voor gezorgd, ook voor doucheschuim en shampoo etc. Het is echt een heel mooi park en een mooie beleving.



We reden nog even langs de lake buena vista outlet en kochten nog wat bij Hilfigger. Daar spraken we ook weer andere Nederlanders die ook al klaagden dat het zo duur was geworden. Alles ging om 7 uur dicht dus gingen we maar weer terug naar de villa. We hadden zoveel gegeten dat we vanavond niet meer weggingen. Danielle kwam nog even langs om de foto's op haar laptop te zetten. Nadien gingen we nog even naar de Roovertjes om ook hun foto's over te zetten. Zij zitten in de villa van Lawrence, waar wij normaal ook zitten. Nog even wat gedronken daar en Joost, Bart en Bram deden nog een spelletje. Thuis nog even het grootste deel van het blog bijgewerkt en toen was het weer tijd om te gaan slapen. Het was weer een lange maar mooie dag. De afgelopen dagen hebben we een druk programma gehad. Morgen even rustig aan. Waarschijnlijk even lekker zwemmen en later op de dag naar de florida mall. We zien het, niks moet alles mag......


7 opmerkingen:

  1. Het ziet er prachtig uit! Veel plezier nog xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh dat ziet er toch heerlijk uit, heb ook zulke goede herinneringen aan Discovery Cove, het is net een paradijsje!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. We zijn weer helemaal bij jullie vermaken je goed en zo te zien is het ook nog eens mooi weer
    Discoverery Cove is bij ons ook een topper we hebben wel al Jaren een Kaarkaart voor SeaWorld
    Ga heerlijk door en wij genieten met jullie mee op afstand
    Joke en Gerrit

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooi hoor, have fun! Gr Robert

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi allemaal, wat hebben jullie het druk met allemaal leuke dingen! Ik geniet mee met je verhalen en de foto's ! Lekker blijven genieten!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuk om te lezen en mee te genieten, we reizen mee! gr Marga

    BeantwoordenVerwijderen

14/15 mei Dolphin mall en terug naar huis

 Vanmorgen al op tijd uit bed want we gaan helaas weer naar huis. Op zich ook wel weer fijn om thuis te zijn, iedereen weer te zien maar eig...