zaterdag 23 april 2022

Op naar de villa....

We hebben vannacht al weer iets langer geslapen, al waren we nog steeds vroeg wakker. We zochten alle spullen weer bij elkaar want vandaag hebben we een reisdag. We rijden van Homestead naar Kissimmee, bij Orlando waar we voor 2 weken in een villa zullen verblijven. Na het ontbijt de koffers weer in de auto en eerst even langs de Walmart. We hadden hier een kleine koelbox gezien. Die is wel handig voor onderweg, dan blijft toch het drinken lekker koel. We laten deze straks wel weer achter in de volgende villa.

Rond 9 uur vertrokken we vanuit Homestead richting Kissimmee. Het is 4 en half uur rijden. Ik zet de tomtom altijd op snelwegen vermijden hier. Ik vind dat veel rustiger rijden en je ziet tenminste nog eens iets. Ook kun je onderweg nog even stoppen om iets te eten of te drinken. Op de Turnpike (snelweg) kom je bijna niks tegen en per saldo ben je niet zo heel veel langer onderweg. Na een uurtje of 2 even gestopt om te tanken want nadeel van zo'n grote auto is dat deze hem ook wel lust. Maar goed de benzine is hier voor Nederlandse begrippen betaalbaar. Ook al is deze hier bijna verdubbeld in prijs. We betaalden nu 4,15 dollar per gallon, dat is bijna 4 liter. Toch wel een stuk goedkoper dan bij ons.

Om een uur of 12 kwamen we in Okeechobee waar we een tussenstop maakten bij de Mac om even iets te eten en te drinken. Ik kom hier eigenlijk nooit alleen in Amerika als we op doorreis zijn. Je koopt hier nog steeds een grote beker fris voor 1 dollar. En je kunt hem nog een keer vullen ook. Even tussendoor, hier zoeken ze ook nog personeel. Ze geven zelfs aan wat je verdient.



Onderweg moest ik nog een keer uitwijken voor een overstekende schildpad en een grote roofvogel. Ook spotte we nog diverse alligators. Dat zie je op de turnpike niet. Je ziet ook diverse gevangenissen of jeugddetentie kampen en hele grote ranches. 

Tegen 3 uur waren we uiteindelijk in Kissimmee, gelijk weer bekend terrein. Omdat we pas om 4 uur in konden checken reden we eerst maar door naar de Dollar Tree. Hier kost normaal gesproken alles 1 dollar maar de inflatie heeft hier ook toegeslagen want nu is alles 1,25 dollar per stuk. Maar blijft een leuke winkel waar ze van alles verkopen. Nog wat spulletjes voor Danielle meegenomen want die hebben door de staking bij KLM geen koffers. Zij zijn vanmorgen vertrokken en het was een grote chaos op Schiphol. We lazen ook al dat er veel vluchten zijn geannuleerd. Zij zijn uiteindelijk wel vertrokken maar de koffers komen dus later. Aangezien wij dat zelf ook al 2x hebben meegemaakt, van te voren al de tip gegeven om kleding voor de eerste nachten in de handbagage te stoppen. Dit komt nu goed van pas.

Inmiddels was het al kwart voor 4 en we waagden het er maar op dat we al mochten inchecken. Lake Berkley, het resort (soort wijk) waar wij verblijven is een gated community. Dit houdt in dat je niet zomaar binnen kunt en dat je jezelf eerst moet melden. Gelukkig mochten we al naar binnen en konden we naar de villa. Dit keer niet de villa van Lawrence want daar gaan de Roovertjes in.

Het is een mooie villa met 4 slaapkamers, 2 badkamers en een leuk zwembad. In de garage is nog een gameroom met biljart, tafeltennis, airhockey en voetbalspel. Leuk voor de jongens. We werden ook nog leuk welkom geheten.








Na alles te hebben uitgepakt zijn we eerst maar gaan eten bij het outback steakhouse. Hier hebben ze super lekker brood vooraf wat we natuurlijk erg gemist hebben. We moesten even wachten op een tafeltje maar na een minuut of 10 waren we al aan de beurt. We hebben weer lekker gegeten. Dit voelt allemaal weer heel vertrouwd. Op de terugweg nog even naar de Wally (walmart) om een en ander te halen. Ook wat boodschappen voor Danielle zodat zij ook niet gelijk bij aankomst boodschappen moeten gaan doen. 






Toen we bij de villa aankwamen, reden zij net voor ons de straat in. Goede timing dus. Ze hadden een lange dag achter de rug. Met een flinke vertraging was het toch wel spannend of ze de volgende vlucht wel zouden halen. Gelukkig was dit het geval en nu kunnen ze ook gaan genieten. Even samen beide villa's bekeken en bij ons nog wat gedronken. Ik heb nog even het blog getypt en de rest was al naar bed. Morgen weer een nieuwe dag. Geen idee nog wat we gaan doen. See you later alligator....



3 opmerkingen:

  1. Even heerlijk bijgelezen en ga uitkijken naar de volgende

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk om met jullie mee te lezen! Welkom "thuis" in Florida

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Groetjes aan iedereen, leuk om het zo te volgen, gr Robert

    BeantwoordenVerwijderen

14/15 mei Dolphin mall en terug naar huis

 Vanmorgen al op tijd uit bed want we gaan helaas weer naar huis. Op zich ook wel weer fijn om thuis te zijn, iedereen weer te zien maar eig...