donderdag 12 mei 2022

11 mei Dolfijnen en nog eens dolfijnen......

 Allereerst vanmorgen mijn zus gebeld die vandaag jarig is. Nogmaals van harte gefeliciteerd Annet. Verder op ons gemak gedaan en even gekeken waar we het beste een boottocht kunnen boeken. De boottocht in Clearwater was helaas niet doorgegaan en ik wilde toch nog heel graag dolfijnen in het wild zien. Via internet kwam ik uit op Sight Sea-R cruises in Fort Myers beach. Online vond ik ook korting op de tickets en als echte Nederlander maak ik daar graag gebruik van. We boekten de tour van 15.00 uur. 





In de morgen nog even lekker gezwommen en naar de voorbij varende bootjes gekeken. Nog steeds geen dolfijnen gezien hier helaas. Rond een uur of 12 reden we richting Fort Myers Beach. Ik had op internet gelezen dat je bij de pier 5 dollar per uur betaalt voor parkeren maar bij de ingangen naar de beach maar 2 dollar per uur. Überhaupt een van de weinige plaatsen in Florida waar je parkeergeld betaalt want dit is bijna overal gratis. Aangekomen in Fort Myers Beach zagen we alleen maar bedragen van 20 dollar voorbij komen voor een parkeerplaats. Aangezien we maar even zouden blijven en we op tijd bij de boot moesten zijn vond ik dit toch wel heel veel voor een uurtje. We besloten door te rijden naar Outrigger beach resort waar we al vaak geweest zijn. We vroegen of we even rond mochten kijken en dit was geen probleem. Stay as long as you want. We liepen naar het strand en keken even rond bij het hotel. Er was wel een en ander geschilderd maar verder was het nog hetzelfde. We bestelden wat te drinken bij de Tiki bar waar we gezellig kletsen met wat Amerikanen. 





Tegen 2 uur reden we richting het gedeelte van de haven waar we op de boot zouden gaan bij Salty's Sams cruises. Het ziet er allemaal wel leuk uit daar. Beetje piratenachtig. Om half 3 konden we al aan boord en we zochten een plaatsje onder de luifel. De kapitein heette Steve en de bartender Jeremy. Deze laatste was in Florida geboren en getogen en wist ook veel te vertellen. 










We waren nog niet ver het water op of we zagen al dolfijnen. in eerste instantie een moeder met een baby dolfijn. Normaal gesproken zien ze niet zo snel al dolfijnen maar als ze deze eenmaal zien blijven ze met de boot wel in de buurt.  de dolfijnen blijven ook in de buurt van de boot. Er kwamen er steeds meer en ze kwamen regelmatig boven. Blijft nog steeds bijzonder om dolfijnen in het wild te zien. Het is wel lastig om een mooie foto of film te maken maar een filmpje is toch gelukt. 














Aan boord kregen we praat met een moeder met 2 zonen. Zij kwamen uit Minnesota en waren voor een bruiloft in Fort Myers Beach. Vooral Ton en de kids hadden veel te kletsen terwijl ik op dolfijnenjacht was. Uiteindelijk was het heel gezellig aan boord en het was leuk kennis te maken. Je hebt hier zo en zo snel aanspraak, mensen zijn super vriendelijk en oprecht geïnteresseerd. 



Om 17.00 uur waren we weer terug in de haven. Het was een mooie en leuke tocht. Jeremy en Steve wisten veel te vertellen. Het is echt een aanrader voor wie in Fort Myers Beach een dolfijnentocht wil doen. 

We reden weer richting Cape Coral en stelden de navigatie in met als tussenstop het Outback Steakhouse. Hier hadden we 2 giftcards van en die moesten nog op. We bestelden voor een laatste keer nog een bloomin onion en aten voor de laatste keer het lekkere brood dat ze hier hebben. 




Na het eten waren we binnen 20 minuten weer in de villa waar ik nog even in het zwembad en jacuzzi ging. Nog even genieten van de laatste dagen. De heren keken ijshockey en ik keek buiten nog op netflix. Morgen al weer de laatste dag in de villa. 


1 opmerking:

  1. Ah de outsider, wij zijn ook al menig keer in dat hotel geweest en ein-de-lijk van ze zomer komen we er weer, maar die villa van jullie ziet er ook wel prachtig uit!

    BeantwoordenVerwijderen

14/15 mei Dolphin mall en terug naar huis

 Vanmorgen al op tijd uit bed want we gaan helaas weer naar huis. Op zich ook wel weer fijn om thuis te zijn, iedereen weer te zien maar eig...