woensdag 11 mei 2022

9 mei Pine Island

 Via internet en via de site van Ine hadden we gelezen over Pine Island. Dit is niet ver van de villa dus reden we rond half 11 weg met bestemming Bokeelia fishing pier. Pine Island is het grootste eiland van de Florida's south gulf coast, is 18 miles lang en 2 miles breed. Het ligt tussen Sanibel/ Captiva in gezien vanaf de kust. Eerst kom je in Matlacha, hier staan allemaal gekleurde huisjes met winkeltjes en dergelijke. Dit is wel leuk om te zien. Op een gegeven moment kom je op een splitsing waarbij je rechts naar Bokeelia gaat en links naar St. James City. Wij gingen rechts richting de pier wat nog wel een eindje was rijden. Aangekomen bij de pier stapten we even uit maar eigenlijk stelde het niet zo heel veel voor. Er zaten rond de pier wel veel mensen te schilderen. Je kon een stukje op de pier lopen maar voor het laatste stuk moest je betalen. Als visser maar ook als bezoeker betaal je 15 dollar per persoon. Beetje veel geld voor een pier waarop niks te zien is. Het water was er ook niet zo helder als dat we gewend zijn vond ik. 




We besloten naar de andere kant van het eiland te rijden, richting St. James City. Je ziet onderweg veel pijnbomen en ook hele velden met palmbomen. We reden dus dezelfde weg weer terug en reden nu bij de splitsing rechtdoor. Je kunt dan helemaal tot het eind van het eiland rijden en komt in St. James City. We vonden het hier ook niet echt spectaculair dus reden we maar terug het eiland af. Matlacha is wel leuk om te zien. We wilden eigenlijk even stoppen maar dat lukte niet echt gezien het verkeer en je niet precies weet waar je kunt stoppen. 

We hadden nog een gift card van Krispy creme dus wilden we nog wat donuts en ice coffee gaan eten en drinken. Daar aangekomen bleek de winkel dicht en kon je alleen maar bestellen via de drive thru. Dat is niet zo gezellig dus besloten we dat niet te doen. Aan de overkant was een Steake 'n Shake dus maar gekozen voor een lekkere milkshake. Nog even wat winkels aangedaan want ik wilde nog iets van de dollar tree wat ze steeds in Kissimmee en omstreken niet hadden. Hier gelukkig wel. Joost wilde de hele vakantie al een keer bij een dierenzaak binnen en die was hier ook een. Helaas weinig voor konijnen dus ook hier hadden we het zo gezien. 

Inmiddels was het na 2 uur en was het happy hour bij steak 'n shake. Je krijgt dan een milkshake voor de helft van de prijs. Ik had ook nog een bon voor een gratis milkshake dus ook die konden we gebruiken. Toen we nog buiten stonden kwam er een medewerker naar buiten die met ons een praatje maakte. Hij vertelde dat het systeem bij Steak 'n shake helemaal veranderd was sinds covid. Ze waren een hele tijd dicht geweest en nu moet je voortaan bestellen via een scherm, net als bij Mc Donalds. Dit betekent voor hun dat ze bijna geen fooi meer krijgen omdat ze geen bestellingen meer op hoeven te nemen. Er is ook minder personeel. Je merkt dat hier echt heel goed. Waarschijnlijk was daarom de winkel bij Krispy creme  ook gesloten.




We reden weer richting villa en stopten nog even bij Publix om de hoek van de villa voor wat kleine boodschappen. Publix is een luxere winkel dan Walmart, duurder maar wel netter. En je bent er ook sneller klaar want bij Walmart kun je heel lang bij de kassa moeten wachten.

Thuis gekomen nog even lekker gezwommen en genoten van de langs varende bootjes. 







Via de site van Ine had ik ook Bubba's roadhouse en saloon gevonden om te gaan eten. Dit was echt een leuke ervaring. Je krijgt hier bij binnenkomst pinda's in een bakje en je mag de schil op de grond gooien. Het restaurant ziet er van binnen ook apart uit. Veel pottjes en pannetjes en foto's aan de muur. Ton en ik hadden als bijgerecht een salade besteld en we kregen 2 lege bakken. De serveerster kwam met een hele grote bak en deed eerst tomaat in ieder van onze bak. Daarna husselde ze de salade en verdeelde het over onze bakken. Dit hadden we nog niet eerder mee gemaakt. Bart had wings besteld wat eigenlijk een voorgerecht was. Joost had een hamburger van een pound (453 gram) en kreeg 2 dikke hamburgers op elkaar. Ton en ik hadden een biefstuk. Vandaag was dit de daily special en kostte maar 9.99 dollar. Geen geld voor hetgeen je kreeg. Joost en Bart kregen het niet op en kregen een box om het restant mee te nemen. Dit is hier heel gebruikelijk en hier helemaal met die grote porties. Je zag iedereen met boxes weg gaan. Dit is wel een aanrader voor degene die hier in de buurt verblijft.










Na het eten nog even lekker buiten gezeten en de jongens keken ijshockey. We hebben ook een tv buiten bij de buitenkeuken. Vanavond gingen bij mij op tijd de lichtjes uit. 




1 opmerking:

  1. Je bedoelt die antibiotica creme bij dollar three ?
    Neem die voor ons ook maar mee aub

    BeantwoordenVerwijderen

14/15 mei Dolphin mall en terug naar huis

 Vanmorgen al op tijd uit bed want we gaan helaas weer naar huis. Op zich ook wel weer fijn om thuis te zijn, iedereen weer te zien maar eig...