zondag 8 mei 2022

7 mei Goodbye Kissimmee, hello Cape Coral

We moesten vandaag om 10.00 uur de villa zijn dus we stonden op tijd op. Ik maakte nog wat foto's van de villa en de straat waarin we verbleven. 4705 Pershoieln. Op zich een mooie, ruime villa. Het had alleen wat onderhoud nodig. Op zich werkte alles prima en als er iets was waren ze er snel. 










De koffers waren grotendeels al gepakt dus waren we op tijd klaar. De Roovertjes waren nog bij Danielle want zij gingen vandaag naar huis. Om 10 uur was de auto dan ook volgeladen en namen we afscheid van Danielle, Sander, Bram en Anne. Ze hadden het erg naar hun zin gehad. We gingen nog even bij de Roovertjes op de koffie want wij hadden tijd genoeg. In principe mochten we om 16.00 uur in de villa in Cape Coral maar ik had Ine gemaild of dat eventueel wat eerder mocht. Goed 11 uur namen we ook afscheid van de Roovertjes, zij blijven nog tot maandag. We reden eerst naar de Wawa om te tanken en te pinnen en toen waren we op weg. Het is 3 uur rijden dus had ik een tussenstop toegevoegd in Winterhaven. Hier stopten we even bij Burger king voor een broodje en wat drinken. Na een half uurtje gingen we weer op weg.

De volgende stop was Arcadia. Hier kwamen we toch doorheen en volgens Peter was daar een Windixie waar we even wilden kijken. Dit is ook een grote supermarkt maar die zit niet op zoveel plaatsen. We namen alleen wat water mee want de rest van de boodschappen doen we wel in Cape Coral. Op zich wel een mooie winkel maar ook niet echt goedkoop. Over het algemeen zijn de boodschappen hier toch veel duurder dan in Nederland. We zagen dove deodorant voor 8 dollar, ik vind deo in Nederland al duur en koop dit altijd als het in de aanbieding is. Het gekke is ook dat je vaak voor ongezonde producten meer betaald dan voor gezonde artikelen.

Vanaf Davenport hadden we regelmatig regen onderweg. En dit keer echt van die Floridiaanse buien. Rond kwart voor 4 kwamen we bij de villa aan, tenminste dat dachten we. Ik zei gelijk dit is toch niet de villa die we geboekt hadden. Op zich wel een mooie villa maar anders van kleur. Bleek dat ik het adres van het management van de villa in de tomtom had gezet. Foutje bedankt maar weer. We stelden het juiste adres in en het was nog een kwartiertje rijden. Toen we richting de juiste villa reden was het inmiddels droog en het leek of het hier niet had geregend. Uiteindelijk kwamen we aan op het juiste adres alleen kregen we de deur niet open. De code die we hadden gekregen werkte op de een of andere manier niet. Het bellen duurde even want het management  nam niet op en dus sprak ik maar in. Uiteindelijk toen ik weer belde nam Michelle op en had ze de deur ontgrendeld. Wat er fout ging weet ik niet maar ze zou een nieuwe code sturen. Ik had ook Ine gemaild, zij is Nederlandse en zij regelt, als hobbby, een en  ander voor de diverse villa's. Zij heeft ook een website waarop je leuke tips kunt vinden over wat je zoal kunt doen in Cape Coral en omgeving. Eventueel regelt ze ook boottochten en dergelijke. Ze belde mij op maar gelukkig waren we dus al binnen. Wel heel netjes dat ze belde en we kletsen nog wat aan de telefoon. We hebben het er ook nog over gehad om een nacht extra in de villa te blijven aangezien we pas om half 5 in de middag vliegen. Ze zou me de kosten hiervan nog doorgeven. 

Deze villa is echt heel wat anders dan de villa's in Kissimmee. Jeetje wat een mooi huis en wat een uitzicht. We hebben een grote huiskamer met dito keuken, 3 slaapkamers, 3 badkamers en nog een soort kantoortje. De masterbedroom is ook mega groot met aansluitende badkamer met apart toilet, bad en douche. Buiten is een flink zwembad met buitenkeuken met weber bbq, een ingebouwde grillplaat en koelkast. In de keuken staat een Amerikaanse koelkast met vriezer en in het washok ook nog een koelkast. Je betaalt wat maar dan heb je ook wat. We maakten al kennis met de overburen. Zij verhuren hun huis maar waren nu een paar dagen hier. Hij was zijn boot aan het schoonmaken en vertelde dat er 's morgens dolfijnen en manatees langs zwommen. Zou mooi zijn als we dat zouden zien. 












Aangezien het nog steeds slecht weer was besloten we niet te ver te rijden om te gaan eten en kozen we voor Ford's garage. Dit stond nog op ons lijstje. We waren in Fort Myers hier wel eens binnen geweest maar hadden er nog nooit gegeten. In Orlando was het er niet meer van gekomen. Er stond wel een rij om binnen te mogen en we moesten een half uur wachten op een tafeltje. We konden wel al aan de bar wat drinken. Uiteindelijk konden we hier ook bestellen en eten. Dit ging sneller en aangezien we honger hadden bleven we hier zitten. Ton en Joost namen een burger en Bart en ik een broodje pulled pork met frites. Ik moet zeggen dat het erg lekker was. Het is ook een leuke gelegenheid. Alles gedecoreerd met autodingetjes. We kregen en een soort van poetsdoek als servet met een servetring met een schroef. In de toiletten hangen ook autoaccecoires zoals een autoband als wastafel. 







Na het eten deden we nog wat boodschappen bij Publix. Terug in de villa bewonderden we nog even het uitzicht en ik maakte het verslag van gisteren. Waarschijnlijk heb ik hier meer tijd om het bij te houden omdat het programma hier wat rustiger is. We hoeven nu met niemand rekening te houden. Niet dat dat vervelend was maar met een groep doe je toch wat meer. Morgen kijken we wel wat we gaan doen. In ieder geval genieten van deze super mooie villa.





2 opmerkingen:

  1. Nu lees ik je blog vanuit Nederland. Villa ziet er supergoed uit. Geniet nog van deze week. We lezen graag mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad mooie villa, enjoy! Gr Robert

    BeantwoordenVerwijderen

14/15 mei Dolphin mall en terug naar huis

 Vanmorgen al op tijd uit bed want we gaan helaas weer naar huis. Op zich ook wel weer fijn om thuis te zijn, iedereen weer te zien maar eig...