donderdag 5 mei 2022

4 mei Helikoptervlucht en karten

 Vanmorgen konden we een keer uitslapen maar we zijn hier toch steeds vroeg wakker. Ik deed even de strijk, Bart ging sporten en Peter kwam op de koffie. Zij waren gisteren naar de Fleamarket geweest en naar de Vineland outlet. 

Rond half 10 zaten we weer in de auto dit keer naar Celebration. Dit is een wijk die gesticht is door Disney voor zijn werknemers. Hier staan hele grote, prachtige huizen met market street als middelpunt. We liepen een stuk langs het water en namen koffie bij Starbucks. Daarna nog even bij de diverse winkeltjes gekeken. Ze hebben hier een winkel voor honden waar ze ook allerlei hondenkoekjes en kleren hebben. Na nog een stukje door Celebration te hebben gereden en de grote huizen te hebben aanschouwd reden we terug naar de villa. We moesten zo en zo op tijd terug zijn want om 12.30 uur hadden we de helikoptervlucht besproken. 











Vanuit de villa reden we samen met de Roovertjes naar Kissimmee airport waar we bij Maxflight via groupon een vlucht hadden geboekt. Eerst werd er gekeken wie bij wie in de helikopter ging en wie voorin mocht zitten. Dit heeft ook met het gewicht te maken. Iedereen moest ook op de weegschaal. Het totale gewicht mocht niet boven de 600 lbs, zo'n 275 kilo uitkomen. Ton wilde graag voorin en dat mocht voor hem gelukkig ook. Ze kregen eerst wat uitleg over hoe en wat en er verteld hoe ze zouden vliegen. Ze kregen nog de mogelijkheid om tegen bijbetaling wat langer te vliegen maar dat hebben ze maar niet gedaan. Het was de eerste keer in een helikopter voor iedereen en eerst maar eens kijken hoe dat beviel. Peter, Ton en Joost gingen met de eerste vlucht mee. Iedereen moest gordels aan en een headset op en even later gingen ze de lucht in. Na een minuut of tien waren ze alweer terug maar ze hadden wel over Lake Berkley (waar onze villa staat) gevlogen. Ook hadden ze een stuk van Old Town en Disney gezien. Ton vond het geweldig en ook Joost en Peter hadden genoten. Anne, Pieter en Nomi gingen op de volgende vlucht met dezelfde helikopter. Ook zij vonden het een bijzondere ervaring. We kochten nog de foto's die ze gemaakt hadden want zij kunnen uiteraard foto's maken van dichtbij en wij mogen daar niet komen. 














De Lensselinkjes waren ondertussen nog gaan shoppen en zouden naar de kartbaan komen bij Dezerland. De Roovertjes en wij besloten eerst nog even bij Steak 'n shake een milkshake te gaan halen. Tussen 2 en 4, op doordeweekse dagen, is het daar happy hour en krijg je de milkshake voor de helft van het geld. Aangezien Ton bijna jarig is hadden we ook nog een bon voor een gratis cheesburger met frites. Ik nam de oreomilkshake en Bart en Joost de kitkat en snickers. De milkshakes hier zijn echt super lekker.




We appten met Danielle en spraken af dat we over 20 minuten bij Dezerland zouden zijn. Daar waren we afgelopen weekend al geweest maar toen bleek dat we vouchers hadden voor maandag tot en met donderdag. Toen iedereen geregistreerd was (Pieter, Nomi, Bart, Joost, Danielle, Bram, Anne en Sander) kregen ze allemaal een headsock en een helm. Ze hadden een eigen groep van 8 dus dat was wel leuk. Sander reed vooraan maar uiteindelijk had Bart toch de snelste tijd. Sander was eerder gestart. Voorheen gingen we vaak bij Go-kart karten maar dat is toch wat anders dan deze kartbaan. Go-kart is buiten en gaat veel langzamer. Daar hoef je ook geen helm op. Dit is wel veel leuker vonden ze. 









De Roovertjes wilden ijshockey zien dus die gingen terug naar de villa. De Lensselinkjes en Joost gingen even in de probass winkel kijken waar ze van allerlei kampeerspullen verkopen maar ook visspullen en wapens. Voor honderd dollar heb je zo een pistool. Ton, Bart en ik gingen nog even naar Hilfigger en Nike aan de overkant. We spraken af dat we Danielle en co bij de Mall at Millenia zouden zien aangezien daar een Apple store en ze daar even wilden kijken. Bart kocht nog schoenen en ook bij de Apple store werd gescoord. 

We hadden afgesproken om met de Roovertjes even te gaan kijken in de andere villa van Lawrence in Chatham Park. Hier hebben wij ook al ooit gezeten maar dat is heel lang geleden. Vanavond had Peter even de code om even te mogen gaan kijken. Chatham Park ligt niet zo ver van Lake Berkley vandaan maar is geen gated community. Dit heeft het voordeel dat je niet steeds hoeft te wachten voordat de portier het hek open doet maar ik vind Lake Berkley toch wel netter hierdoor. Hier kan niet iedereen zomaar op het resort komen. 

De Roovertjes hadden al bij Golden Coral gegeten en De Lensselinkjes zouden eventueel vanuit de mall nog naar Disney Springs gaan. Wij kozen ervoor bij Denny's te gaan eten. We waren daar de enige klanten. Ik moet zeggen dat prijs kwaliteit daar prima is. Het personeel is ook erg vriendelijk. We waren hier deze week al eerder en we hebben gezellig met het personeel gekletst. Ik vind zo en zo de mensen hier erg vriendelijk. Ze willen ook graag allemaal weten waar we vandaan komen als ze ons horen praten. Ze hebben het dan meestal gelijk over Amsterdam. Dat is meestal de enige stad die ze kennen maar het is altijd gezellig een praatje te maken. Ik had trouwens bij Denny's pancake poppies besteld, dat is een soort van klein oliebolletje met aardbeien en witte chocolade. Hierop poedersuiker en je krijgt er icing bij om in te dippen. Ik had dit nog nooit op maar het was super lekker. Het is eigenlijk een voorgerecht maar ik vind het meer een dessert. Ik had een portie van 6 besteld maar ze kwamen met een hele schaal aan die we uiteraard niet op kregen. Dus maar een doggy bag gevraagd en meegenomen naar de villa. Ook koud zijn ze lekker. Eens op internet zoeken naar een recept hiervan.




Thuisgekomen nog even het verslag gemaakt en toen was het inmiddels al weer 11 uur. De rest lag allemaal al in bed deze keer. Morgen nogmaals naar Seaworld met eventueel nog een bezoek aan Aquatica. Het was vandaag erg warm en morgen wordt het nog iets warmer dus een beetje verkoeling is wel lekker. Weltrusten.





2 opmerkingen:

14/15 mei Dolphin mall en terug naar huis

 Vanmorgen al op tijd uit bed want we gaan helaas weer naar huis. Op zich ook wel weer fijn om thuis te zijn, iedereen weer te zien maar eig...