dinsdag 3 mei 2022

3 mei Kennecy Space Center

 Om goed half 8 zaten we al in de auto op weg naar Kennedy Space Center. Het was ruim anderhalf uur rijden want het was druk op de weg. Rond 9.15 uur kwamen we aan en de Lensselinkjes waren al binnen. Na wat foto's te hebben gemaakt van het rocket park deden we eerst de bustour. Het was erg rustig vandaag in het park dus hoefden we niet te reserveren. De bus bracht ons in een kwartiertje naar het Apollo/Saturn Center. Onderweg werd er een film gedraaid over Kennedy Space Center. In het center werd je door diverse verschillende shows naar de Apollo geleid. Heel mooi gemaakt en ook interessant om te zien. 








Bij terugkomst aten we een broodje en gingen verder naar de Atlantis hal.  Ook hier weer diverse voorstellingen waarbij je uiteindelijk bij de Atlantis uitkwam. Je kon hier ook een simmulatie van een spaceshuttle doen. 









We zijn eerder in KSC geweest en de laatste keer was er ook een briefing inzake een lancering. Deze lancering zou de avond nadat wij geweest waren plaatsvinden en ook werkelijk doorgaan. Hij was toen al een paar dagen uitgesteld. Die avond werd de lancering live op tv uitgezonden en konden wij boven Kissimmee de shutle voorbij zien komen. Dat was toen best spectaculair. Ik kan me ook herinneren dat we die dag in KSC een echte astronaut hebben ontmoet en de jongens mochten er mee op de foto. Ik heb nu het idee dat het nog commerciëler is geworden. Er was nu ook een astronaute maar om die te ontmoeten moest je weer extra betalen.

















Toen we alles wel zo'n beetje bekeken hadden zijn we maar terug gereden naar Kissimmee. We twijfelden nog even om naar Cocoa Beach te gaan maar dat was weer 40 minuten rijden en eigenlijk is daar ook niet zo heel veel te zien buiten de zee. De Lensselinkjes reden via de snelweg en zijn uiteindelijk nog even gestopt bij Stake 'n shake voor een milkshake. Op doordeweekse dagen tussen 2 en 4  is het daar happy hour en krijg je de milkshake voor de helft. Zij vonden ze ook erg lekker.

Terug in de villa dook ik gelijk het water in. Zou thuis ook moeten kunnen. Danielle kwam langs om de foto's over te zetten en we spraken gelijk af om een keer bij Hokkaido te gaan eten. Dit is een chinees buffet met sushi, allerlei Chinese gerechten, je kunt wokken en ook diverse toetjes. Het was weer een keer wat anders. Op zich prima gegeten maar de wok bij ons is beter. Maar ook veel duurder. 

Joost ging nog even naar de Roovertjes en Bart ging nog even sporten. Ik typte weer het verslag en toen was het wel weer welletjes voor vandaag. Morgen gaan Joost en Ton met Peter, Pieter, Nomi en Anne met de helicopter. Verder rustig aan opstarten. Tot morgen!

Danielle maakt bijna iedere dag een kort filmpje van de dag. Ik zet het hieronder zodat jullie een idee krijgen hoe het er aan toe gaat.




1 opmerking:

14/15 mei Dolphin mall en terug naar huis

 Vanmorgen al op tijd uit bed want we gaan helaas weer naar huis. Op zich ook wel weer fijn om thuis te zijn, iedereen weer te zien maar eig...