zondag 1 mei 2022

Boggy creek en Dezerland

 Gisteravond zagen we dat het vandaag rond 15.00 uur zou gaan regenen dus besloten we om voor de middag naar Boggy Creek te gaan en eventueel in de middag te gaan karten. Boggy Creek met regen is niet zo leuk. 

Na eerst een duik te hebben genomen in het zwembad zaten we rond 10 uur in de auto op weg naar Boggy Creek. We hadden via attractionticketsdirect combi tickets gekocht voor zowel een airboattour bij Boggy Creek en Gatorland. Onderweg kwam ik er achter dat de papieren tickets nog op de tafel lagen maar gelukkig hadden we de kaartjes ook op de telefoon staan. Rond kwart voor 11 kwamen we aan en we konden de boot van 11.10 uur nemen. Aangezien we met 14 personen waren hadden we een eigen boot. 





We kregen allemaal een koptelefoon op tegen de herrie en de gids vertelde wat over de veiligheid op de boot. We gingen eerst langzaam over het water maar even later gingen we hard door het moeras. Er zaten op dit moment niet zo veel alligators maar toch zagen we een paar baby alligators. We konden wat foto's maken en de gids vertelde wat over de dieren en het moeras. Een stukje verder zagen we nog een grote alligator op de kant liggen. Deze had zich sinds dinsdag niet meer laten zien vertelde de gids maar nu bleef hij gewoon liggen. 













Na een half uurtje gingen we terug en liepen nog wat door het kleine park. Er zaten nog wat baby alligators maar verder was er niet zoveel te doen. Het was wel weer een leuke ervaring.

Op de terugweg besloten we nog langs Krispy kreme te gaan om koffie te drinken met lekkere donuts. Dit keer namen we als 2e doos de cinnamon milk glazed donuts. Deze smaken ook goed. Ondertussen dat de rest naar de dollar tree ging, reed ik even op en neer naar de villa om de tickets te halen. Ik had namelijk via groupon kaartjes gekocht voor het karten en het automuseum bij Dezerland. 




Dezerland bestaat nog niet zolang en wij waren er dan ook nog nooit geweest. Je hebt hier diverse mogelijkheden. Er is dus het automuseum, bowling, karten, jumpsquare en er zijn diverse winkels en eetgelegenheden. Ook is er een bioscoop. Ze wilden eerst gaan karten maar we hadden er geen rekening mee gehouden dat we alleen tickets hadden voor maandag tot en met donderdag. En het is vandaag dus zaterdag. We besloten om in ieder geval dan maar het  museum alvast te doen. Dit is opgericht door Michel Dezer, die een groot gedeelte van zijn collectie hier heeft gestald. We hadden verwacht dat het maar klein zou zijn maar niets was minder waar. Het begon met de eerste auto's en heel veel auto's uit diverse films. Onder andere uit Grease, bugs bunny, Marylin Monroe, Mr. Bean, Cars, Dukes of Hazzard en nog heel veel andere. Verder hadden ze een collectie van Chrysler, Rolls Royce, Bentley etc. Zelfs een collectie van Daf uit Nederland. 










We probeerden nog of we tegen bijbetaling alsnog konden karten maar dat lukte helaas niet. 

Aan de overkant van Dezerland zat nog een outlet met een Nike store waar Bart nog graag wilde kijken. We deden nog wat andere winkels aan maar toen was ik er echt klaar mee. Joost zou met Danielle, Sander, Bram en Anne mee gaan naar Papa John's oms pizza te eten. Wij reden terug naar de villa en stopten onderweg nog bij de Publix. We hadden geen zin om uit eten te gaan dus namen we hier wat mee om te eten.

Joost had een lekkere pizza op en kwam met Bram nog zwemmen. Bart ging nog even sporten en ik schreef het blog van de afgelopen 2 dagen. 

In Tampa hadden we Nederlanders ontmoet die bij ons in het vliegtuig zaten. Zij zijn gisteren aangekomen in Orlando. We hadden aangeboden om een keer naar de villa te komen kijken. 's Morgens appte Annelies of we toevallig thuis waren. We hadden al afgesproken om naar Boggy Creek te gaan dus dat ging niet. Aangezien we toch niet uit eten gingen stelde ik voor om vanavond te komen. Ze zouden eerst gaan eten en dan nog bij ons langs komen. Na een rondje door de villa hebben we gezellig buiten zitten kletsen. Voor hun was het de eerste keer Florida maar zeker niet de laatste. Ze vonden het hier ook helemaal geweldig. Even later kwamen Sander en Danielle ook nog. Het was weer een gezellige avond. Annelies, Hermen, Jara en Jayden gingen pas tegen 11 uur weer weg. Leuk om kennis te maken. 

Ik heb trouwens ook nog wat foto's geplaatst bij de tweede dag van Theatre of the Sea.








1 opmerking:

  1. mooie foto's en leuke ervaring, jammer van het weer! Gr Robert

    BeantwoordenVerwijderen

14/15 mei Dolphin mall en terug naar huis

 Vanmorgen al op tijd uit bed want we gaan helaas weer naar huis. Op zich ook wel weer fijn om thuis te zijn, iedereen weer te zien maar eig...