zondag 8 mei 2022

8 mei Sanibel en Captiva

We hadden goed geslapen de eerste nacht in de villa maar waren toch weer op tijd wakker.Vandaag is het moederdag en vanmorgen werd ik al verwend met een  pandora armband met 2 bedels. Helemaal leuk.  

We deden vanmorgen op het gemakkie want we hadden niets te verletten. Joost had al een manatee gezien. We hebben nog geen dolfijnen gespot helaas. Het idee was om vandaag naar Sanibel Island te gaan en vanavond te bbqen in de villa. Het is hier ook moederdag en waarschijnlijk is het dan in de restaurants erg druk. Koelbox gevuld en goed 11 uur reden we weg. Het was  drie kwartier rijden. Tenminste we hadden de navigatie ingesteld op de Sanibel Lighthouse. We wilden hier even stoppen om wat foto's te maken en wat rond te kijken maar er was geen parkeerplaats te krijgen. Het was echt verschrikkelijk druk op het eiland. Het is zondag en inderdaad ook nog eens moederdag dus heel zuid Florida was op weg naar het strand. 




Ik had via groupon vouchers gekocht voor ijs hier op het eiland dus op naar Joey's custard. Daar aangekomen bleek deze gesloten. Jammer dus, geen ijsje. Dan maar door naar Captiva richting Bubble room restaurant. Hier zijn we al vaker geweest en als we hier zijn lopen we hier altijd wel even naar binnen. Het restaurant hangt vol curiosa en allerlei andere decoraties. Erg leuk om hier een keer te gaan kijken. We wilden wat drinken aan de bar maar ook hier volle bak. 
















Dan maar naar het strand. Hier vermaakten Joost en Bart zich wel in de zee en Ton en ik zochten een schommelstoel op in de schaduw, onder de bomen. Hier was het heerlijk toeven. Na een tijdje waren ze het zat en reden we weer richting villa. Ondertussen vergaapten we ons op Captiva aan de kapitale villa's die hier staan. De terugweg duurde iets langer aangezien we nu best ver op de eilanden zaten. Normaal verblijven wij in Fort Myers Beach en dan is het wel iets korter. Onderweg stopten we nog bij Walmart voor wat vlees, salades etc. aangezien we vanavond wilden bbqen. 







Terug in de villa doken we gelijk het zwembad in. Dit is echt een heerlijke plek. Zoals ik gisteren al heb verteld hadden we contact via Ine van de Laar. Zij helpt met van alles. Voor de geïnteresseerden zal ik hier haar website vermelden. Hier staan ook leuke tips op voor wat je in deze omgeving zoal kunt doen. www.florida-usa.nl. Het is ook makkelijk communiceren in het Nederlands.

Rond half 7 staken we de grillplaat aan en aten lekker buiten onder het afdak. Fijn dat je gewoon in je zwemkleding buiten kunt zitten eten. Na het eten dook ik nog lekker het water in. Het is verwarmd dus heerlijk warm nog. De rest keek naar het ijshockey want Tampa Bay Lightning speelde vanavond de playoffs voor de stanleycup. Peter, Pieter en Nomi hadden hiervoor nog kaartjes kunnen bemachtigen en gingen hun laatste avond in Florida nog naar Tampa voor de wedstrijd. Voor ons was het te ver om 's avonds op en neer te rijden. Gelukkig wonnen ze de wedstrijd zodat ze nog steeds in de race zijn. Morgen weer een nieuwe dag, waarschijnlijk rijden we naar Pine Island.

















2 opmerkingen:

  1. Wat een leuke vakantie hebben jullie en al veel gedaan. Gaat het eten niet vervelen? Ik weet nog dat ik geen burger meer kon zien. Geniet er nog van, veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker badderen! Gr Robert

    BeantwoordenVerwijderen

14/15 mei Dolphin mall en terug naar huis

 Vanmorgen al op tijd uit bed want we gaan helaas weer naar huis. Op zich ook wel weer fijn om thuis te zijn, iedereen weer te zien maar eig...